Wie is Pia?

Ik ben op het moment van schrijven 36 jaar, dochter, vriendin, vriendin van, moeder van 3, pedagoog, mensen mens, boekenliefhebber, tassenverzamelaar en creatief in vele dingen.

Toen ik in groep 8 zat, toen ik in de regenachtige pauzes bij de kleuters mocht 'opletten', wist ik dat ik het onderwijs in wilde.

Gedurende mijn opleiding als onderwijsassistent maakte ik kennis met het ontwikkelen van onderwijs ontwikkelingsmaterialen. Gedurende mijn stages kleurde ik al buiten de lijntjes. Tijdens mijn werk als onderwijsassistent volgde ik duaal de pabo opleiding en ook daar kreeg ik tijdens werk, maar ook tijdens stages altijd de vrije hand. Geen methodes volgen maar de doelen uit de lessen behouden, en vervolgens zelf creatief aan de slag. Ik voelde me dan ook als een vis in het water toen ik op een Montessorischool aan het werk mocht als leerkracht. Werken vanuit leerlijnen, 'leer mij het zelf te doen' en aansluiten bij gevoelige periodes van leerlingen.

Na het volgen van de Master SEN en daaropvolgend de Montessoriopleiding kreeg ik na een tijdje nog meer vrijheden om zelf onderwijs inhoud te mogen geven. In de verrijkingsgroepen, waarbij het doel was vanuit zelfgeschreven projecten, leerlingen die hun leerstijl, ondanks een bovengemiddelde intelligentie, en leermotivatie kwijt waren, proberen te motiveren. Vanuit mindset, middels onder andere yoga, leerstijlen laten ervaren en talenten ontdekken. Ik heb cursussen gevolgd rondom HB, executief functioneren en Davis counseling, welke een waardevolle toevoeging waren.

In de uitvoering van de projecten die in de verrijkingsgroep zijn gedraaid ben ik de samenwerking met diverse externen aangegaan. Onder andere door deze samenwerkingen ben ik erachter gekomen dat ik mijn talent voor het schrijven wil laten zien. Het kind centraal zetten met de mogelijkheid zichzelf te leren kennen. Met behulp inzicht creeren en oefenen met het beïnvloeden van je eigen mindset, het herkennen van je eigen emoties en gedachten, leerstijl en bovenal jouw talent ontdekken. Of je nu theoretisch of praktisch intelligent bent. Talenten hebben we allemaal. Vanuit dat feit heb ik 'De puzzel die ik ben' geschreven. Een methode waarin het herkennen, ontdekken en verkennen van emoties, gedachten, mindset en talenten samenkomen.