Wandelen

Gepubliceerd op 21 april 2024 om 00:49

Wandelen...

Samen met Zayra leg ik vele kilometers af op een dag. We beginnen de dag al vroeg met een wandeling van een uur tussen de weilanden. Tijdens deze wandeling luister ik vaak naar een muziekje of naar het fluiten van de vogels. Hoe de invulling van de rest van de dag ook is, Zayra en ik sluiten de dag samen op dezelfde wijze af.

Wanneer ik met iemand wandel die ik mag begeleiden wisselen verschillende activiteiten zich af. Afhankelijk van het moment, de situatie en de omgeving waar we ons op dat moment bevinden. Van rennen, springen, balansoefeningen, ademhalingstechnieken tot het voeren van gesprekken, het gooien met takken (welke Zayra vol enthousiasme terug komt brengen), eikels of kastanjes tot het stampen in plassen of het glijden over bevroren plassen. Want weer of geen weer, het is altijd wandelweer, we passen gewoon onze kleding erop aan of nemen een paraplu mee.

De puzzel die ik ben stichting dient als paraplu met EHBU als speerpunt waaronder kinderen zich vanuit een basisveiligheid kunnen ontplooien.