De kudde in...

Gepubliceerd op 3 april 2024 om 16:07

 

Normaal gesproken neem ik Zayra mee op pad als ik ga coachen maar ik ben altijd in het moment aan het schakelen dus toen mij werd gevraagd om deze ochtend tussen de paarden te gaan coachen zei ik volmondig JA! Dit is het talent en de leeringang van deze coache...dieren: honden, paarden. In het midden van de kudde, vol enthousiasme stond ze te stalen, helemaal in haar element!
 
Het doel van De puzzel die ik ben stichting is om dit mogelijk te maken voor ieder kind wat vastloopt op school en in de jeugdhulp en hierdoor thuis komt te zitten. Er zitten op dit moment c.a. 4000 kinderen thuis in de gemeente Tilburg!!
 
Ik heb het niet alleen over de mogelijkheid om naar een kudde paarden te gaan. Maar over de mogelijkheid om te kijken wat de ingang is bij het kind, om vanuit daar in te steken op het positieve, wat kan wel! Dat kan heel breed zijn, denk hierbij aan houtbewerking, schilderkunst, programmeren, het werken met honden, in de natuur zoals het bos, in een moestuin of bijvoorbeeld het maken van muziek of het koken van gerechten, teveel om op te noemen...er zijn zoveel ingangen...
 
'Thuiszittersinitiatieven' zijn ontstaan voor kinderen die zijn vastgelopen op school en soms ook in de jeugdhulp. Het gaat om plekken waar zij tot rust komen, zich ontwikkelen en zo mogelijk weer onderwijs gaan volgen. De puzzel die ik ben stichting is zo'n thuiszittersinititatief en tevens een paraplu voor ondernemers die zich met hun eigen passie en talent voor deze kinderen kunnen inzetten, zodat er per kind gekeken kan worden naar de behoefte op basis van talent en leeringang.